Elkészítési idő: 1,5 óra. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.
Megmossuk, lecsorgatjuk a babot, beleöntjük annyi
hideg vízbe, ami ellepi, hozzáadjuk a
vöröshagymát is, majd elkezdjük főzni. Ekkor
kerül bele a füstölt szalonna, szalonnabőr is.
Forrás után 10-15 perccel sózzuk. Ha megpuhult a
bab, berántjuk a főzeléket. Főzési idő
kuktában 30-40 perc, kukta nélkül a duplája.
Rántás:
Az olajat átmelegítjük, a lisztet benne kissé
átpirítjuk, végén pépezett
fokhagymát teszünk bele, felöntjük vízzel,
majd beleötjük a főzelékbe, 6-8percig forraljuk,
gyakran keverjük, óvatosan. Utána levesszük a
tűzről, mehet bele az ecet, és a tejföl, ha így
szeretjük.