7. Főzelékek

Babfőzelék

Elkészítési idő: 1,5 óra. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.

Hozzávalók 6 főre:

Elkészítés módja

Megmossuk, lecsorgatjuk a babot, beleöntjük annyi hideg vízbe, ami ellepi, hozzáadjuk a vöröshagymát is, majd elkezdjük főzni. Ekkor kerül bele a füstölt szalonna, szalonnabőr is. Forrás után 10-15 perccel sózzuk. Ha megpuhult a bab, berántjuk a főzeléket. Főzési idő kuktában 30-40 perc, kukta nélkül a duplája.
Rántás: Az olajat átmelegítjük, a lisztet benne kissé átpirítjuk, végén pépezett fokhagymát teszünk bele, felöntjük vízzel, majd beleötjük a főzelékbe, 6-8percig forraljuk, gyakran keverjük, óvatosan. Utána levesszük a tűzről, mehet bele az ecet, és a tejföl, ha így szeretjük.

Tálalás:

Finom hozzá sülthús, füstölt hús, fasírozott..

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!