2. Levesek
Bableves
Elkészítési
idő: 2 óra. Leírás: Szeretem, mert nagyon
finom.
Hozzávalók 8 főre:
- 25 dkg tarkabab (vagy 40 dkg fejtett bab, ennek a főzéséhez kevesebb idő is elég)
- 30 dkg füstölt csülök (vagy szalonna bőrke, füstölt kolbász)
- 1 db erőleveskocka
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa, 1 db zöldség
- 2-3 szelet zeller
- 2
ek. olaj, 2 ek. liszt, petrezselyemzöld a rántásba
(5 dkg kockára vágott füstölt szalonna
zsírja is lehet a zsiradék)
- kevés fűszerpaprika
- csipetke
- só
Elkészítés módja
A babot előző este beáztatjuk vízbe. A
csülköt, vagy bőrkét elő kell főzni kb. 1
órán át 2-3 liter vízben az erőleveskockával. Utána
beletesszük a babot, kockázott hagymát, sót, ha felforrt
a víz mehet bele a szeletelt zöldség, répa,
zeller. Legalább 1 órát kell főzni.
Berántjuk petrezselyemzölddel, beletesszük a
csipetkét és 5 percig főzzük még. A
füstölt kolbászt is a vége felé kell
beletenni
Kuktában főzve a főzési idő fele annyi lesz.
Tálalás:
Finom utána pogácsa, tésztaétel.
Nem tetszett a recept? Inkább fogyi
szeretnél? Kattints IDE!