3. Készételek

Brassói aprópecsenye

Elkészítési idő: 1,5 óra.

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés módja

A szalonnát a hagymával kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott húst, majd barnára pirítjuk. sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát és rászórjuk a majorannát. Kevés vizet a húsra öntünk és fedő alatt puhára pároljuk, kb 1 óra. Közben a kockára vágott burgonyát bő, forró olajban megsütjük.
A húst zsírjára sütjük és hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett sült burgonyát. Összeforgatjuk és néhány percig együtt pároljuk.

Tálalás:

Finom házi jellegű savanyúsággal tálalom.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!