2. Levesek

Csirkebecsinált leves

Elkészítési idő: 40 perc. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.

Hozzávalók 6 főre:

Elkészítés módja


A csirkeaprólékot megmosom, kis darabokra vágom. A megtisztított zöldségeket vékonyka hasábokra vagdalom. A vöröshagymát apróra metélem, és forró olajon üvegesre pirítom. A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd visszatéve hozzáadom az aprólékot. A hús fehéredéséig pirítom. Ezután beleteszem a zöldségeket, és néhány percig tovább pirítom. Ráöntök 1 liter vizet, megsózom, megborsozom és felforralom, majd kis lángon puhára főzöm. A lisztet simára keverem a tejföllel és a citromlével, végül behabarom vele a levest. Jól kiforralom, és megszórom a nagyon finomra metélt petrezselyemzölddel. A lángot ekkor eloltom alatta.

Tálalás:

Befedve hagyom állni 10 percig, csak ezután tálalom.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!