Elkészítési idő: 40 perc. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.
A csirkeaprólékot megmosom,
kis darabokra vágom. A megtisztított
zöldségeket vékonyka
hasábokra vagdalom. A
vöröshagymát apróra
metélem, és forró olajon
üvegesre pirítom. A tűzről
félrehúzva belekeverem a
pirospaprikát, majd visszatéve
hozzáadom az aprólékot. A
hús fehéredéséig
pirítom. Ezután beleteszem a
zöldségeket, és
néhány percig tovább
pirítom. Ráöntök 1 liter vizet,
megsózom, megborsozom és felforralom, majd kis
lángon puhára főzöm. A lisztet
simára keverem a tejföllel és a
citromlével, végül behabarom vele a
levest. Jól kiforralom, és megszórom a
nagyon finomra metélt petrezselyemzölddel. A
lángot ekkor eloltom alatta.