3. Készételek

Csülök Pékné módra

Elkészítési idő: 3 óra (30 perc munka).

Hozzávalók 8 adag:

Húshoz:Körethez:

Elkészítés módja

A csülköt jól megmossuk, az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat leperzeljük és lekaparjuk. Utána fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, az egész borssal, a megtisztított, negyedekbe vágot vöröshagymával és a zúzott fokhagymával meg a babérlevéllel ízesítjük. Kis lángon kb. másfél óra alatt lefödve szinte teljesen puhára főzzük. Ezután leszűrjük és egy tepsibe fektetjük. A körethez a burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk (a gyöngyhagymát egészben hagyjuk,). Megsózzuk, megborsozzuk, és a csülök köré rakjuk. Az apróra vágott petrezselyemmel, a pirospaprikával meg a majorannával megszórjuk, sőt össze is keverjük. Az olajjal meglocsoljuk, és sütőben mintegy 1 óra alatt közepes lánggal megsütjük. A húsnak, a burgonyának és a hagymának egyszerre kell megpirulnia, ezért néhányszor forgassuk át, és saját "zsírjával" locsolgassuk meg.

Tálalás:

Tálaláskor a húst a csontról lefejtjük, felszeleteljük, majd a csontra ügyesen visszarakva tálaljuk. Körete a vele sült hagymás burgonya.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!