6. Saláták

Ecetes burgonyasaláta

Elkészítési idő: 70 perc. Leírás: Szeretem, mert nem hízlal, olcsó, finom, könnyű elkészíteni..

Hozzávalók 10 főre:

Elkészítés módja


A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Forrástól kb. 20 perc. Ha kész, leöntjük a vizet és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, 3 mm vastag karikákra vágjuk. Amíg a burgonya fő, a hagymát megtisztítjuk, majd vékonyra szeleteljük uborkagyaluval, majd gyűrűire szedjük. Csapott kiskanál sóval megszójruk, majd 30 percig állni hagyjuk. Ezután szűrőbetétbe töltjük, hideg vízzel leöblítjük, nehogy túl sós maradjon. Utána a burgonyával együtt közepes méretű hőálló tálba rétegezzük, úgy, hogy alul is, felül is burgonya legyen. A vizet 1 evőkanál sóval felforraljuk, porcukorral, ecettel ízesítjük, borsozzuk, és az olajat hozzáadjuk. Ha felforrt a hagymás burgonyára öntjük. Ha belehül a burgonya, jobban átveszi az ízeket. Hűtőszekrényben lefedve 1 napig érleljük. A hűtőszekrényben 4-5 napig eláll. Még ízletesebb lesz, ha egy kisebb meghámozott zeller gumót sós vízben, vagy húslevesben puhára főzünk, vékonyan felszeleteljük, és a bugyonyával meg a hagymával együtt a salátába rétegezzük.

Tálalás:

Nagyon finom húsvétkor paprikás, fokhagymás megfőzött füstölt sonkához, főtt tojáshoz.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!