3. Készételek

Erdélyi rakott káposzta

Elkészítési idő: 2 óra. 

Hozzávalók 8 főre:

Elkészítés módja

A hagymát felaprózzuk, a szalonnával üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, 1tk sót, az őrölt borsot, a zúzott fokhagymát  és kb 20 percig tovább dinszteljük, ha szükséges 1-2 ek vizet öntünk alá. Mielőtt levesszük a tűzröl, beletesszük a kolbászkarikákat és 1 tk őrölt paprikát. A rizst megmossuk és 2 ek olajon a szeletelt fokhagymával megfuttatjuk, felöntjük fél liter vízzel, hozzáadunk 1 tk sót és 15-20 perc alatt félpuhára főzzük. Egy sütőedényt a maradék 3 dkg zsírral kikenünk. Először beleterítjük a kifacsart káposzta 1/3 részét, amire ráterítjük a rizs felét, majd erre tesszük a darált hús felét, rászeljük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megismételjük a rétegezést. Felülre káposzta kerül, amire rásímítjuk az előzőleg 1 ek olajjal elkevert tejfölt és meghintjük 1 tk őrölt paprikával. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálalás:

.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!