6. Saláták

Fejes saláta

Elkészítési idő: 20 perc. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.

Hozzávalók 6 főre:

Elkészítés módja


Váltott vízben alaposan átmossuk (úsztatjuk) a salátát. A hajlatokban maradt földet, homokos részeket is mossuk ki. Tálcára tesszük, lecsöpög.
- Egyik öntet:
A cukrot, sót, ecetet kb 2 l vízben összzekeverjük, ne édesítsük túl (+olaj).
- Másik öntet:
Olajat melegítünk, belekeverjük a pépezett fokhagymát, átforrósítjuk (de sütni nem szabad). Erre öntjük az előző salátaöntetet, kevés ideig maxi lángon átkeverjük (forralni nem kell), végül hideg vízbe téve az edényt kihűtjük.

A salátából annyit, amennyi elfogy összekeverünk az öntettel (cikkekre vágjuk), és hűtőbe tesszük, hogy kicsit beigya a levet. A többi saláta is a hűtőbe megy zacskóban. A salátát nem szabad órákig állni hagyni a lében, mert megfonnyad.

Tálalás:

A fogyasztás előtt kb 1 órával kell beletenni a salátát az öntetbe.
Ha másodszor, harmadszor használjuk az öntetet, lehet egy kicsit utóízesíteni ecettel, olajjal.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!