Elkészítési idő: 20 perc. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.
Váltott vízben alaposan átmossuk
(úsztatjuk) a salátát. A hajlatokban maradt
földet, homokos részeket is mossuk ki.
Tálcára tesszük, lecsöpög.
- Egyik öntet:
A
cukrot, sót, ecetet kb 2 l vízben
összzekeverjük, ne édesítsük túl
(+olaj).
- Másik öntet:
Olajat
melegítünk, belekeverjük a pépezett
fokhagymát, átforrósítjuk (de sütni
nem szabad). Erre öntjük az előző salátaöntetet,
kevés ideig maxi lángon átkeverjük (forralni
nem kell), végül hideg vízbe téve az
edényt kihűtjük.
A salátából annyit, amennyi elfogy összekeverünk az öntettel (cikkekre
vágjuk), és hűtőbe tesszük, hogy kicsit beigya a levet. A többi saláta
is a hűtőbe megy zacskóban. A salátát nem szabad órákig állni hagyni a
lében, mert megfonnyad.