6. Saláták

Hordós savanyúság


Hozzávalók 30 literes hordóhoz (zárható fedelű):

Elkészítés módja

A hozzávalókat az edénybe rakjuk, jól összekeverjük, a cukor és a só teljesen olvadjon el, ez az alaplé.
A tisztára mosott savanyítani valót folyamatosan kell az edénybe rakni, ahogy érik, néha meg kell keverni.
A bogyiszlói paprika szárát le kell vágni, és beszúrkálni, hogy a lé bele tudjon szivárogni. Valamilyen lappal le kell szorítani, amíg megszívják magukat a zöldségek. A hordót légmentesen zárva kell tartani, csak tiszta kézzel szabad kivenni belőle.

Savanyítható benne:
uborka, édes vagy csípős almapaprika, káposztával töltött paprika (?), cseresznyepaprika, zöldparadicsom, káposzta darab, patiszon, hagyma, karfiol, kis dinnye, sárgarépa (lehet karikára vágni, ha nagy).

Fogyasztás:

2-3 hét után fogyasztható, folyamatosan. Csak tiszta kézzel szabad kivenni belőle.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!