3. Készételek

Káposztás pulykapecsenye

Elkészítési idõ: 2 óra. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.

Hozzávalók 8 fõre:

Elkészítés módja

A sózott, borsozott pulykahúst sûrûn betüzdeljük a szalonnával. Forró olajon pirosra sütjük, mellé kell tenni a felezett vöröshagymát, babérlevelet. Áttesszük a tûzálló tálba, egyszer átmosott savanyú káposztával beborítjuk, amibe a szeletelt vöröshagymát belekeverjük. Lefedve, a saját levével locsolgatva puhára pároljuk (1-1,5 óra). Ha a hús omlós, puha, akkor a káposzta tetejére téve 10 percig sütjük még fedõ nélkül.

Tálalás:

Köret lehet rizs, vagy barnarizs.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!