Elkészítési idő: 40 perc. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.
A vöröshagymát megpucolom,
és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni.
Ha félig átdinsztelődött,
hozzáadom a megpucolt, feldarabolt
sárgarépát és
gyökeret is. Így is dinsztelem kicsit,
utána pedig felöntöm vízzel.
Addig amíg dinsztelődnek a
zöldségek, megtisztítom a karfiolt,
és rózsáira szedem. A nagyon nagy
rózsákat 2-3 részre vágom.
Így teszem bele a lébe a karfiolt. Annyi
vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha
kész lesz a leves, akkor se legyen túl
híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen
tésztabetét nem kell. Így csak a
zöldségek adják a
sűrűségét.
Adok hozzá
sót, vegetát, a 1/2 leveskockát is
beledobom és fedő alatt elkezdem főzni. Amikor
már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadom a
pirospaprikát is. Annyit, hogy szép
paprikás színe legyen a levesemnek, és
így főzöm tovább. Kicsit
később még megkóstolom, hogy kell-e
bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot
és a(ha nem diétázok, akkor a liszttel
kikevert) tejfölt.
Összefőzöm, és kész
a fincsi leves.