2. Levesek
Kovászosuborka
leves
Elkészítési
idő: 15 perc. Leírás: Szeretem, mert
nagyon
finom.
Hozzávalók 6 főre:
- 25 dkg kovászos uborka
- 1
kis fej
vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1
csokor petrezselyem
- 1/2 csokor kapor
- 1,5
dl tejföl
- 2 evőkanál olivaolaj
- 2-3
csipet cukor
Elkészítés módja
A finomra vágott hagymát
evőkanálnyi olivaolajon megdinszteljük. A
kovászosuborkát és a levét
(sok lét), valamint az összes
hozzávalót, beleértve a dinsztelt
hagymát is, turmixba tesszük,
összemixeljük. A szalonnát
felcyíkozzuk és zsírját
kisütjük.
Tálalás:
Jól
lehűtve szalonnával tálaljuk.
Nem tetszett a recept? Inkább fogyi
szeretnél? Kattints IDE!