8. Tészták

Lángos

Elkészítési idő: 30 perc.

Hozzávalók 8 főre:

Elkészítés módja

A hozzávalókat összegyúrjuk, az élesztőt csak belemorzsoljuk. A kiolajozott nylonzacskóban a hűtőbe tesszük egy éjszakára (akár egy hétig  eláll a hűtőben).
Egy lángoshoz kb 1 marék tésztát szakítunk olajos kézzel olajozott deszkára. Ellapítjuk  fél centi vastagra, majd forró olajban megsütjük mind a két oldalát.
Összezúzott 2 gerezd fokhagymát is lehet a tésztába keverni, ha fokhagymásnak akarjuk.
Fokhagymás lé is készíthető hozzá: 2 gerezd fokhagyma összezúzva megsózva, kis vízzel olajjal felöntve.
A hét folyamán bármikor vehetünk ki belőle megsütni, kb 20 perc alatt van friss lángos.

Tálalás:

Ehetjük tejföllel, sajttal, fokhagymával, vagy bármivel.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!