Elkészítési idő: 60 perc. Leírás: Finom
A megtisztított libahájat alaposan
megmosod, egyenló, kb. 3 x 3 cm-es kockákra
vágod és egy mély lábasba
teszed, hogy sülés közben a
zsír ki ne fusson. kb. 3 dl vizet öntesz
hozzá és fedő alatt közepes
lángon 20 percig főzöd. Ezután fedőt
levéve (nagy lángon?) sütöd
tovább (kb. 30-40 percig). Többször
megkevergeted,
különösen a vége felé,
mert amikor
már elpárolgott a víz,
könnyen leragad. Addig
sütöd, ameddig nem lesz szép
világosbarna színe . Ekkor
elzárod alatta a
lángot, a fedőt az egyik
kezedbe veszed, a másikkal óvatosan
hozzáadod a tejet, a fedővel gyorsan letakarod,
és hagyod addig így, amíg sistereg.
Így nem csak ropogós, hanem omlós is
lesz a tepertő. Ha már nem sistereg, egy lapát
segítségével
papírtörlőre kiszeded, hogy a felesleges
zsiradék felitatódjon. Itt sózod
izlés szerint.