1. Előételek (reggeli, vacsora)

Libatepertő (ropogós)

Elkészítési idő: 60 perc. Leírás: Finom

Hozzávalók:

Elkészítés módja

A megtisztított libahájat alaposan megmosod, egyenló, kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágod és egy mély lábasba teszed, hogy sülés közben a zsír ki ne fusson. kb. 3 dl vizet öntesz hozzá és fedő alatt közepes lángon 20 percig főzöd. Ezután fedőt levéve nagy lángon sütöd tovább (kb. 30-40 percig). Többször megkevergeted, különösen a vége felé, mert amikor már elpárolgott a víz, könnyen leragad. Addig sütöd, ameddig nem lesz szép világosbarna színe . Ekkor elzárod alatta a lángot, a fedőt az egyik kezedbe veszed, a másikkal óvatosan hozzáadod a tejet, a fedővel gyorsan letakarod, és hagyod addig így, amíg sistereg. Így nem csak ropogós, hanem omlós is lesz a tepertő. Ha már nem sistereg, egy lapát segítségével papírtörlőre kiszeded, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon. Itt sózod izlés szerint.

Tálalás:

Sózva tálaljuk.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!