1. Előételek (reggeli, vacsora)

Padlizsánfelfújt

Elkészítési idő: 45 perc. Leírás: Finom

Hozzávalók 6 tányér:

Elkészítés módja

A megmosott padlizsánt  hosszában szeleteljük fel, sózzuk meg mindkét oldalát, hagyjuk állni 15 percig. A paradicsomot forrósítsuk fel egy lábasban, adjuk hozzá a szétzúzott fokhagymát, pirospaprikát, bazsalikomot, oregánót, borsot. Kissé forraljuk össze. Tepsibe helyezzük a padlizsán szeleteket miután törölgettük, ráöntünk egy kis olajat, sonkaszeleteket, ráönjük a paradicsomot, rámorzsoljuk a sajtot. Előmelegített sütőben 200 fokon addíg sütjük, amíg a sajt megpirul (kb. 30 perc).

Tálalás:

.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!