7. Főzelékek

Sárgaborsófőzelék

Elkészítési idő: 50 perc.

Hozzávalók 6 főre:

Elkészítés módja

A megtisztított borsót 1,5 liter hideg vízben ( 2 ujjnyira a borsó felett legyen a víz) tesszük fel forrni, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a köménymagot. A forráskor a borsó erősen habzik, figyeljünk, hogy ki ne fusson. Felforrás után mérsékelt tüzön főzzük, időnként megkevergetjük. A szalonnát, vagy a szzalonna bőrt a borsóval együtt tesszük fel főni. Amikor a borsó majdnem puha, sózzuk és megpuhulásig főzzük. Ekkor rózsaszínű rántással berántjuk, majd 6-8 percig keverve mérsékelt tüzön átfőzzük.
Kuktában készítve 30-40 perc alatt készül el.

Tálalás:

Adjunk mellé nyers savanyú káposztát, ízesíthetjük kevés őrölt borssal. Ha a maradék nagyon besűrüsödött, kevés vizzel lehet higítani a melegítéskor.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!