3. Készételek

Töltött káposzta

Elkészítési idő: 2 óra. 

Hozzávalók 6 főre:

Elkészítés módja

A rizst félpuhára főzzük (annyi vízzel, amennyi a rizs). Olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott szalonnát, és a kockázott hagymát. Hozzáadjuk a főtt rizst, tojást, és a darált húst, összeállítjuk. Gombócokat formázunk belőle. Ha van káposzta levél. beleforgatjuk.
1  közepes fej hagymát felkarikázunk, olajon megpároljuk. a tűzről levéve pirospaprikát keverünk bele. A megmosott savanyú káposzta felét rátesszük, erre helyezzük a húsgombócokat, és az oldalast, ha van (nem lényeg), rátesszük a káposzta maradékát, félig töltjük vízzel. Lezárjuk a kuktát, ha sípol fél óráig főzzük. Felnyitjuk a kuktát, ha már lehet, és kivesszük a gombócokat, behabarjuk a káposztát. Ha forr, visszatesszük a gombócokat, újraforr és még 5 percig főzzük.

Tálalás:

Friss kenyérrel fogyasztható

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!