Elkészítési idő: 2 óra.
A rizst félpuhára főzzük (annyi
vízzel, amennyi a rizs). Olajon üvegesre
pirítjuk a
kockára vágott szalonnát,
és a
kockázott hagymát. Hozzáadjuk a főtt
rizst,
tojást, és a darált húst,
összeállítjuk. Gombócokat
formázunk
belőle. Ha van káposzta levél. beleforgatjuk.
1 közepes fej hagymát
felkarikázunk, olajon
megpároljuk. a tűzről levéve
pirospaprikát
keverünk bele. A megmosott savanyú
káposzta
felét rátesszük, erre helyezzük
a
húsgombócokat, és az oldalast, ha van
(nem
lényeg), rátesszük a káposzta
maradékát, félig
töltjük vízzel.
Lezárjuk a kuktát, ha sípol
fél
óráig főzzük. Felnyitjuk a
kuktát, ha
már lehet, és kivesszük a
gombócokat,
behabarjuk a káposztát. Ha forr,
visszatesszük a
gombócokat, újraforr és még
5 percig
főzzük.