7. Főzelékek
Zöldborsó
főzelék
Elkészítési idő:
1 óra. Leírás: Szeretem, mert nagyon
finom és egyszerűen, gyorsan
elkészíthető.
Hozzávalók 6 főre:
- kb. 1 kg zsenge borsó, (vagy 2 kg
hüvelyes borsó), fagyasztott is lehet
- 1 erőleveskocka
- 2-3 ek. cukor
- 1 teáskanál só
- késhegynyi
szódabikarbóna ?
- Rántásba:
- 4-5 ek. olaj
és liszt (teljeskiőrlésű is lehet)
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 ek.
petrezselyemzöld
- 2-3 gerezd fokhagyma a rántásba
- 2 dl tej
Elkészítés módja
A borsót kb. 1-1,2 liter forrásban
lévő vízben (közben a cukrot
beletesszük) 5-10 perc alatt megfőzzük, ha puha,
megsózzuk. Borsónyi
szódabikarbónát tehetünk a
főzővízbe, hogy üde zöld színű
maradjon a borsó. A petrezselymes, fokhagymás
rántást kis vízzel, majd a tejjel
berántjuk és 6-8 percig belefőzzük a
főzelékbe.
Tálalás:
Finom hozzá fasírozott,
rántotthús, sült hús
Nem tetszett a recept? Inkább fogyi
szeretnél? Kattints IDE!