2. Levesek
Zöldborsóleves
Elkészítési
idő:
1 óra. Leírás: Szeretem, mert nagyon
finom és egyszerűen, gyorsan
elkészíthető.
Hozzávalók 6 főre:
- kb. 40 dkg zsenge borsó, (vagy 80 dkg
hüvelyes borsó), fagyasztott is lehet
- 1
erőleveskocka
- 5 dkg répa
- 5 dkg zöldség
- 2-3 ek. cukor
- 2 teáskanál só
- 2 szem bors
- Rántásba:
- 2 ek. olaj
és 3 ek. lisztliszt (teljeskiőrlésű is lehet)
- 1
lapos kávéskanál fűszerpaprika
- 1
ek.
petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma a
rántásba
- Galuska:
- 1 tojás
- 4 ek liszt
- 1,5 kanál margarin
Elkészítés módja
A zöldségeket kb. 2-2,5 liter vízben 5
percig főzzük, megsózzuk, beletesszük az erőleves
kockát és a cukrot is. 5 perc után
beletesszük a borsót, majd 5 percig főzzük.
Belekeverjük a petrezselymes, fokhagymás
rántást kis vízzel. A forró levesbe
beleszaggatjuk a galuskát, majd még kb 10 percig
főzzük.
Tálalás:
Nem tetszett a recept? Inkább fogyi
szeretnél? Kattints IDE!