2. Levesek

Brokkoli krémleves

Elkészítési idő: 60 perc. Leírás: Ez egy egyszerű, és isteni finom leves. A pirított zsemlekockák különlegessé teszik az egyébként is kiváló brokkoli krémleves ízét!

Hozzávalók 6 főre:

Elkészítés módja


Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! 
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is. 
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.
Puhára főzzük (kb.20 perc), majd behabarjuk, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.

Tálalás:

A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!