Elkészítési idő: 60 perc. Leírás: Ez egy egyszerű, és isteni finom leves. A pirított zsemlekockák különlegessé teszik az egyébként is kiváló brokkoli krémleves ízét!
Először a brokkolit
szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is
ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg,
és vágjuk nagyobb darabokra. Az is
beleszámít a brokkoli
súlyába!
A vajat
felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk
rajta a felkockázott
vöröshagymát. Mikor megpirult,
rányomjuk a fokhagymát is.
Rátesszük
a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel,
amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.
Puhára
főzzük (kb.20 perc), majd behabarjuk, és
összeturmixoljuk. Szükség
esetén tejjel hígíthatjuk.
Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk
rajta. Beállítjuk az ízét a
fűszerekkel.
A szikkadt kenyeret apróra
felkockázzuk, és serpenyőben
megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt
kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk
kockázni.