1. Előételek (reggeli, vacsora)

Kocsonya

Elkészítési idő: 200 perc. Leírás: Finom

Hozzávalók 12 tányér:

Elkészítés módja

A csotos húsokra rá kell önteni forró vízet, kb. 5 percig hagyjuk, majd a húsokat és a bőrt berakjuk egy fazékba, felöntjük kb. 5 liter vízzel, felforraljuk, ha forr lehabozzuk. Belerakjuk vöröshagymát, fokhagymát, borsot, zöldség, répa, zeller, só. A sóval vigyázni kell, mert ha kevés, nincs jó íze, ha viszont sok, nem fog megdermedni. Takarékon 2,5 órát főzni kell fedő alatt, addig, hogy könnyen leváljon a hús a csontról. A húsokat kicsontozva, és a bőrt, elosztva tányérokba rakjuk, majd ráönjük a meleg lét. 4-5 óra alatt megdermed a lé, ha hidegben van a tányér.
A bőr egy része csirkelábbal is helyettesíthető, attól is megdermed a lé. Ha van sertésnyelv, le kell hámozni a bőrét még melegen, majd szeletelve beletehetkük a tányérokba. Ha több sertésnyelvet főzünk bele, melegen pirospaprikával megszórva finom felvágott jellegű étel lehet.

Tálalás:

Mélytányérokba ki kell merni, eloszta a húst, és a lét, kevés pirospaprikával megszórjuk, ha kezd dermedni. Másnap reggelre, ha hidegben van, megdermed a lé.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!