Elkészítési idő: 200 perc. Leírás: Finom
A csotos húsokra rá kell önteni
forró vízet, kb. 5 percig hagyjuk, majd a
húsokat és a bőrt berakjuk egy
fazékba, felöntjük kb. 5 liter
vízzel, felforraljuk, ha forr lehabozzuk. Belerakjuk
vöröshagymát, fokhagymát,
borsot, zöldség, répa, zeller,
só. A sóval vigyázni kell, mert ha
kevés,
nincs jó íze, ha viszont sok, nem fog
megdermedni.
Takarékon 2,5 órát főzni
kell fedő alatt, addig, hogy könnyen leváljon a
hús a csontról. A húsokat kicsontozva,
és
a bőrt, elosztva tányérokba rakjuk, majd
ráönjük a meleg lét. 4-5
óra alatt
megdermed a lé, ha hidegben van a
tányér.
A
bőr egy része csirkelábbal is
helyettesíthető,
attól is megdermed a lé. Ha van
sertésnyelv, le
kell hámozni a bőrét még melegen, majd
szeletelve
beletehetkük a tányérokba. Ha
több
sertésnyelvet főzünk bele, melegen
pirospaprikával
megszórva finom felvágott jellegű étel
lehet.