6. Saláták

Kovászos uborka

Elkészítési idő: 50 perc.

Hozzávalók:

Elkészítés módja


Az uborkát kefével többször, váltott vízmeb negmossuk. Az uborka két végét levágjuk, hosszába bevagdossuk. a lemosott kapor felét belerakjuk egy 5 literes üveg aljába, majd az uborkákar rlhelyezzük az üvegben állítva, szorosan. A tetejére helyezzük a maradék kaprot. A vízet felforraljuk, belekeverjük a sót, 5 perc után lezárjuk. Haggyuk hűlni 5 percig, majd ráöntjük az üvegbe elhelyezett uborkákra. A tetejére tesszük a pirított kenyeret, majd lefedjük egy kis tányérral. Kitesszük a napra. Fontos, hogy érja a napfény. Ha beindul, pótoljuk a vízet a maradék sós vízzel. Kb. 3 napot napoztatjuk, utána kiszedjük az uborkákat kisebb üvegekbe, és ráöntük a leszűrt levét.

Tálalás:

Nagyon finom savanyúság nyáron lehűtve, akár magában is.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!