3. Készételek

Rakott karfiol

Elkészítési idő: 80 perc. 

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés módja

A nagy  rózsáira szedett, megmosott karfiolt fűszerezett (ételízesítő, kömény, só) vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Kevés hevített olajon a darált húst lepirítjuk, hozzáadjuk a pörkölt-kockákat, felönjük kevés vízzel, puhára pároljuk (kb. 30 perc). Kivajazott tűzálló edénybe halmozzuk a karfiol felét, erre rátesszük a félig párolt rizst (20 dkg forró vizzel főtt), melyet bevonunk a pörköltdarálékkal. Rátesszük a karfiol másik felét, tejföllel meglocsoljuk, szórunk rá reszelt sajtot. Fél óráig sütjük közepesen forró (180 fok) sütőben.

Tálalás:

Felkozkázva tálaljuk

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!