3. Készételek

Rakott kelkáposzta

Elkészítési idő: 2 óra. 

Hozzávalók 8 főre:

Elkészítés módja

A megtisztított, megmosott félbe vágott kelkáposztát enyhén sós forrásban lévő vízbe tesszük, és megfőzzük. Szitára kivéve lecsorgatjuk róla vizet, és levelekre szétszedjük. Megfőzzük a rizst erőleves kockával, sózva, fokhagymával, kétszerannyi vízzel 20 perc alatt. A felkockázott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a darált húst, rátörjük a fokhagymát, megszórjuk majorannával, borssal, őrölt köménnyel sózzuk, és összepirítjuk kb 15 perc alatt. Ha elkészült, összekeverjük a rizzsel, és egy db nyers tojással.
A sütőedény alját kikenjük olajjal, alulra kelkáposzta leveleket terítünk, majd  elosztjuk rajta a tölteléket, utána a maradék káposzta levéllel befedjük. A tejfölt kevés vízzel kikeverjük és elosztjuk a tetején. Meglocsoljuk a kiolvasztott szalonna zsírjával. Előmelegített 180 C fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Tálalás:

Felkozkázva, tejföllel tálaljuk.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!