Elkészítési idő: 2 óra.
A megtisztított, megmosott félbe
vágott kelkáposztát enyhén
sós forrásban lévő vízbe
tesszük, és megfőzzük. Szitára
kivéve lecsorgatjuk róla vizet, és
levelekre szétszedjük. Megfőzzük a rizst
erőleves kockával, sózva,
fokhagymával, kétszerannyi vízzel 20
perc alatt. A felkockázott
vöröshagymát olajon
megpirítjuk, rátesszük a
darált húst,
rátörjük a fokhagymát,
megszórjuk majorannával, borssal,
őrölt köménnyel sózzuk, és összepirítjuk kb
15 perc alatt. Ha elkészült,
összekeverjük a rizzsel, és egy db nyers
tojással.
A sütőedény
alját kikenjük olajjal, alulra
kelkáposzta leveleket terítünk, majd
elosztjuk rajta a tölteléket,
utána a maradék káposzta
levéllel befedjük. A tejfölt
kevés vízzel kikeverjük és
elosztjuk a tetején. Meglocsoljuk a kiolvasztott szalonna
zsírjával. Előmelegített 180 C fokos
sütőben 50 perc alatt készre
sütjük.