2. Levesek

Tejszínes hagymaleves

Elkészítési idő: 30 perc. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.

Hozzávalók 4 főre:

A tálaláshoz:

Elkészítés módja

A vöröshagymákat megtisztítom, nem túl vékony félkarikákra vágom. A pórét szintén megtisztítom, a zöld végével együtt felkarikázom. Egy fazékban a hagymát olívaolajon folytonosan kevergetve megdinsztelem, de úgy, hogy ne barnuljon. (Félidőben teszem bele a póréhagymát.)
Ha a hagyma már jól összeesett, felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockákat, a babérlevelet, a borsot, egy csipet majorannát, őrölt szerecsendiót és ha még kell, akkor sót is. Addig főzöm, míg a hagyma megpuhul. Mikor a hagyma puha, a lisztes tejszínnel behabarom, és jól átforralom. 

Tálalás:

Tálaláskor a tányérokba reszelt sajtot és pirított zsemlekockákat teszek. Erre szedem a forró levest. Tetejét apróra vágott snidlinggel díszítem.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!