6. Saláták
Uborkasaláta
Elkészítési
idő: 20 perc. Leírás: Szeretem, mert nagyon
finom.
Hozzávalók 6 főre:
- 60 dkg uborka
- 1/2 kávéskanál só
- 1-2 evőkanál ecet
- kicsi cikk fokhagyma (kihagyható)
- 1 kávéskanál kristálycukor
- bors, füszerpaprika
- tejföl esetleg
- 1 evőkanál olaj, ha valaki szereti
Elkészítés módja
Az alaposan megmosott uborkát vékonyra
gyaluljuk. Ha nem fiatal, vagy kevésbé friss, akkor le is
kell hámozni. Tálba öntjük, beletesszük a
sót, cukrot, ecetet. (kifacsarni felesleges, kimegy a vitamin,
nem szabad túlsózni). Belerakjuk a borsot, pépre
zúzott fokhagymát, kevés olajat. Finoman
átkeverjük, megtörni nem szabad. Kevés
vízzel felönthetjük, majd betesszük érni a
hűtőbe.
Tálalás:
A levéből kimerve, kicsit kinyomkodva, másik tálba téve tejfölt keverhetünk hozzá.
Díszíthető
zöldpaprikával, szeletelt paradicsommal, vagy szeletelt
lilahagymával. Megszórhatjuk kevés
füszerpaprikával, borssal.
Nem tetszett a recept? Inkább fogyi
szeretnél? Kattints IDE!