6. Saláták

Uborkasaláta

Elkészítési idő: 20 perc. Leírás: Szeretem, mert nagyon finom.

Hozzávalók 6 főre:

Elkészítés módja


Az alaposan megmosott uborkát vékonyra gyaluljuk. Ha nem fiatal, vagy kevésbé friss, akkor le is kell hámozni. Tálba öntjük, beletesszük a sót, cukrot, ecetet. (kifacsarni felesleges, kimegy a vitamin, nem szabad túlsózni). Belerakjuk a borsot, pépre zúzott fokhagymát, kevés olajat. Finoman átkeverjük, megtörni nem szabad. Kevés vízzel felönthetjük, majd betesszük érni a hűtőbe.

Tálalás:

A levéből kimerve, kicsit kinyomkodva, másik tálba téve tejfölt keverhetünk hozzá.
Díszíthető zöldpaprikával, szeletelt paradicsommal, vagy szeletelt lilahagymával. Megszórhatjuk kevés füszerpaprikával, borssal.

Nem tetszett a recept? Inkább fogyi szeretnél? Kattints IDE!